Технически характеристики и допълнителна информация

• Конструкция и покрив

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони. Това осигурява на бъдещите собственици възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите в рамките на нормативите.

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой. Предварително положени носещи елементи за фотоволтаични системи или подобни осигуряват възможност за възобновяема енергия.

• Фасада и изолация

Сградата е проектирана с фасадни облицовки от високо ниво!  Основният ефект идва от облицовка с керамични тела тип „тухла“, стъклени парапети от армирано стъкло и слънцезащитни вертикални фасадни елементи.

 Слънцезащитните елементи са монтирани в релси по фасадата, за да могат да се отварят и затварят по желание на обитателите. Това е преимущество, което дава лично пространство и спира силно лятно слънце. В същото време сградата получава „жива“ фасада
Проектът предвижда цялостна „интегрирана топлоизолационна система” – топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS.
Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.

• Дограма и стъклопакет

Висококачествена алуминиева дограма с троен стъклопакет, даваща  максимално шумоизолация и топлоизолация на помещенията.

Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков или плъзгане.

• Отопление и охлаждане

Ще бъдат изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за  индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела.

•Асансьор

Във всеки вход е предвиден високотехнологичен асансьор с автоматични иноксови врати за 6 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия.

Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и съвременен дизайн. Предвидена е с двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

•Входно фоайе и стълбища

Входното преддверие е с интериорен дизайн по архитектурен проект, включващ стъклени врати, настилки в коридорите и стълбището от естествен камък и висококачествен гранитогрес, парапети по архитектурен детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване. Осигурени са индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

 

•Степен на завършеност на апартаментите

Всеки апартамент ще бъде предаден на шпакловка и замазка, изводи за отопление/климатици, окабеляване. Входна врата – метална каса с усилени панти, блиндирана врата с касова брава с три ключа. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

•Допълнителни характеристики

  • Светли пространства – 2.90 м светла височина.
  • Удобства – детски кът, барбекю.
  • Големина на парцела – 4846 м2.
  • Озеленяване вътрешен двор – предвиждат сепрофесионално оформени зелени площи по одобрения проект по Паркоустройство и благоустройство. 
  • Сигурност – контрол на достъп, видеонаблюдение, бариера.
  • Паркинг – осигурени са 34 големи паркоместа в двора на сградата с директен достъп от улицата.
  • Разстояние до центъра на града – 3 км.
  • В близост – ресторанти, басейни, хотели, вили за гости.

Проектът е на идеен етап. Техническият е в процес на изработка и е възможно отклонение в квадратурите в рамките на 1-1.5%.

Compare listings

Compare